У Києві покажуть виставу про Голодомор

Новини музею03 вересня 2019

У Київському академічному театрі «Золоті ворота» в рамках «OPEN OPEN OPEN GOLDEN GATE THEATRE FESTIVAL» за підтримки Українського культурного фонду покажуть виставу про Голодомор-геноцид  «І створив собі кумира…».

«Глядачеві запропоновано здійснити подорож крізь час й стати безпосереднім свідком подій початку 1930-х років, відчути на собі тодішню атмосферу й взяти участь у дії спектаклю.

Після вистави відбудеться міні-концерт гурту Mavka (вокалістка, композиторка, виконавиця –Ірина Лазер), в музиці якого етнічні народні мотиви поєднано з електронікою, ембієнтом та даунтемпо», зазначається в анонсі вистави.


«Сьогодні Голодомор усвідомлюється як національна трагедія, пережита у ХХ столітті. Проте остаточного розуміння того, чому було можливим цілеспрямоване винищення мільйонів, не зважаючи на сотні наукових досліджень, і до тепер немає. Адже загальноприйнята політична відповідь на це питання не відміняє етичної, і це при тому, що для більшості ж з тих, хто пережив голод і втратив тоді близьких, моральна відповідальність злочинців затьмарюється особистою бідою», наголосила театрознавець Ганна Веселова.

Вистава буде представлена у театрі Золоті Ворота (м. Київ, вул. Шовковична, 7а. ) 13 вересня о 14:00.