Незвичні уроки історії на основі нашої виставки

Вчитель історії Олешницької ЗОШ І-ІІІ ступенів (Закарпатська область) Богдан Марина проводить школярам незвичні та інтерактивні заняття з історії на основі нашої виставки "Сторожі правди".

Фотовиставка "Сторожі правди" - результат експедицій та інтерв'ю працівників музею, які склали історію Голодомору зі шматочків багатьох різних, але об'єднаних спільною травмою людей - сторожів правди. Серед героїв виставки патріарх Філарет, директор краєзнавчого музею, колишній викладач університету, громадський активіст та ще 8 людей з неймовірними життєвими історіями. 

Історії, розказані з перших вуст, а також мистецькі фотографії Ксенії Пілявської, сприяють кращому засвоєнню учнями складної теми Голодомору-геноциду та усуванню бар'єрів у справі дослідження історії України, заохочують дітей досліджувати власне походження та родинні історії. 

Виставка тривала в Олешницькій школі з 1 по 16 вересня та не залишила жодного мешканця села байдужим. 

Нагадаємо, що експонування виставки проходило в рамках проекту Музею Голодомору "Виставки про Голодомор в регіонах України". Ви також можете замовити цю та інші пересувні банерні виставки до свого музею, бібліотеки чи школи за телефоном (044) 254-45-12.