Українська делегація у Вашингтоні вшанувала жертв Голодомору

Новини музею07 березня 2018

Українські парламентарі, урядовці та представники діаспори  які прибули до Вашингтону для участі в «Українських днях в Конгресі США» вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні біля однойменного Меморіалу, повідомляється на офіційній Фейсбук-сторінці Посольства України в США.


Церемонія розпочалася з молитви, яку відправили Владика Іван Бура та отець Роберт Хітченс з Української греко-католицької церкви. Після чого учасники церемонії поклали до Меморіалу символічні снопки пшениці.
Участь у заході від української громади в США взяли Президент Українського Конгресового Комітету Америки Андрій Футей та Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, а також представники український громадських організацій з штатів Нью-Йорк, Огайо, Коннектикут, Іллінойс, Мічиган, Нью-Джерсі, Пенсильванія, Каліфорнія, а також федерального Округу Колумбія.


Нагадаємо, Президент України закликав Конгрес США визнати Голодомор геноцидом під час зустрічі з американською делегацією в рамках Мюнхенської безпекової конференції.