У Вінниці відбулась презентація навчального фільму про Голодомор для освітян

Новини музею10 листопада 2017

8 листопада 2017 року Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» провів останню в 2017 році виїзну презентацію навчального фільму «Територія Голодомору: пам'ять невмируща» для вчителів. Захід відбувся в м. Вінниця в приміщенні Вінницької академії неперервної освіти. Також до організації і проведення презентації долучився Вінницький обласний краєзнавчий музей.

Захід розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про 7 мільйонів українців – жертв геноциду в 1932 – 1933 років.  Педагоги шкіл Вінниці та області подивились фільм, який був створений Канадським Музеєм Прав Людини в співпраці з Меморіалом жертв Голодомору. Після обговорення кожен з присутніх отримав в подарунок диск з фільмом для подальшого використання його на уроках історії. Фільм виготовлений для школярів і рекомендований до використання в навчанні під час вивчення історії Голодомору.

 

Нагадуємо, що цього року, на підставі угоди про співпрацю з Канадським Музеєм Прав Людини, Меморіал жертв Голодомору проводив проект поширення навчального фільму «Територія Голодомору: пам'ять невмируща». Презентації фільму відбулися у Львові, Харкові, Полтаві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Запоріжжі, Краматорську, Сєверодонецьку, Чернігові та Вінниці. Понад 800 навчальних та культурних закладів України тепер мають для підсилення своєї роботи візуальні матеріали для викладання теми Голодомору.

 

Школи міста Києва та найближчих районів запрошуємо подивитися фільм в Національному музеї «Меморіалі жертв Голодомору». Також музей пропонує учням інтерактивне заняття на предмет відповідальності ЗМІ у висвітленні злочинів. Просимо реєструватися на заняття «Як розпізнати фейки і правду у ЗМІ» завчасно за телефоном (044) 254-45-11.