Освітяни та музейники Дніпра ознайомились з навчальним фільмом про Голодомор

Новини музею09 жовтня 2017

Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" продовжує проект з поширення серед освітян України навчального фільму, який допоможе вчителям цікаво і на високому рівні викласти тему геноциду українців - Голодомору 1932-1933 років для учнів шкіл. Відтак 4 жовтня 2017 року кінострічку побачили вчителі історії, викладачі вищих навчальних закладів, музейники Дніпропетровської області, яких зібрав у своїх стінах Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького.   

Після показу і обговорення кожен викладач отримав примірник фільму в подарунок. Так як фільм є навчальним і орієнтованим на школярів, його рекомендовано використовувати під час вивчення теми Голодомору в школах.  

Після презентації на музейників чекав семінар «Історична пам'ять поколінь та нагальні проблеми музейної практики».

Протягом жовтня 2017 року отримати фільм, а також почути про діяльність Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" мали можливість освітяни Полтавщини, Харківщини, Одещини, Миколаївщини, Запоріжжя, і ще раніше - Львова. Вже 18 жовтня 2017 року відбудеться зустріч з освітянами Чернігівщини на базі Чернігівського історичного музею імені В. Тарновського. Наступні презентації плануються в Краматорську на Донеччині та Сіверодонецьку на Луганщині. 

Для отримання навчальними закладами України диску з фільмом просимо звертатися до Меморіалу жертв Голодомору за контактами: memoholod@ukr.net , 044 254-45-12