Виставка музею про Голодомор експонується у Покровську на Донеччині

Новини музею11 червня 2018

4 червня 2018 року у Покровському історичному музеї презентували плакатну виставку Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» «Нас вбивали, бо – українці…».

 

Виставка широко охоплює історію Голодомору: від причин вчинення злочину до відновлення правди про Голодомор. Автори виставки зробили акцент на доказах наявності у Сталіна наміру знищити українську національну групу як таку.

 

Також під час презентації відвідувачі Покровського музею подивилися фільм «Територія Голодомору: пам'ять невмируща», створений Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» в співпраці з Канадським Музеєм Прав Людини в 2016 році, та поширений у 2017 році музеєм серед освітян одинадцяти областей України. Наразі, музей продовжує передавати фільм до всіх шкіл України. З питань отримання фільму просимо звертатися до музею з офіційним листом на адресу  або за телефоном +380442544512

 

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», з метою широкого інформування громадян України про історію геноциду української нації в 1932-1933 роках, організовує тимчасове експонування виставки в обласних, районних, історичних та краєзнавчих музеях.


З питань передачі на тимчасове експонування виставки до будь-якого населеного пункту України, прохання звертатися до Національного музею «Меморіалу жертв Голодомору»: (044)254-45-12, memoholod@ukr.net. Контактна особа: Михайло Костів.

 

Експонування виставки в Покровському історичному музеї триватиме до 25 червня. Після цього музеї та культурні заклади Донецької і Луганської областей можуть також взяти її на експонування. Супровід виставки в регіоні організовує Донецький обласний краєзнавчий музей. Контактна особа: Катерина Філонова, заступник директора. Телефон: 095 386 96 45

 

Розкажімо історію Голодомору разом!