Відвідувачі Меморіалу можуть переглянути документальний фільм норвезького режисера про Голодомор

Новини музею22 січня 2018

Перелік фільмів, доступних для перегляду в Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору», поповнився роботою норвезького режисера Свейна Беккендала «Відкриваючи Україну. Сумна історія».

 

Документальний фільм про Голодомор створений в 2017 році в Норвегії Свейном Беккендалом (Svein Bækkedal), який багато років працює на національному норвезькому телебаченні. Фільм розповідає історію геноциду українців 1932-1933 років, що має назву Голодомор. Так як кінострічка орієнтована на глядача Західної Європи, розповідь бере початок з того, що існує багата на різні природні ресурси самостійна держава Україна. А народ цієї країни пережив страшний злочин – геноцид, винищення голодом на початку 1930-х років, про що західний глядач і не підозрює. Власне, фільм покликаний розповісти саме про це.

 

«Я хочу, щоб моя країна, Норвегія, прийняла (визнала) цю трагічну подію, Голодомор, як геноцид. Таким чином ми продемонструємо повагу до українського народу і те, що вони пережили. Я думаю, що є червона лінія насилля проти українського народу з 1930 року протягується по сьогодні. Тому цей фільм зачіпає сучасну історію українців». – пояснив автор цілі кінострічки.

 

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» надавав наукові консультації автору в процесі написання сценарію та зйомок.

Фільм доступний українською та англійською мовами. 

Окрема подяка Сергію Перхальському та телекомпанії ПЕРШИЙ:UA