В штаті Пенсильванія хочуть включити історію Голодомору в новий навчальний курс про права людини

Новини музею02 травня 2018

Голова Державної Ради вищої освіти Пенсильванії Джонатан Пері, надав книгу Енн Епплбаум «Червоний голод: війна Сталіна в Україні» всім членам Ради для ознайомлення, повідомляє ресурс montco.today.

Доктор Пері також займає посаду президента українського вищого навчального закладу «Менор Коледж» (Дженкінтаун, штат Пенсильванія, США). Дана акція проводиться для підвищення обізнаності в темі Голодомору серед членів комітету з питань освіти штату Пенсильванія. Зараз цей комітет розробляє навчальну програму про геноциди та порушення прав людини. Питання включення в цей курс теми Голодомору було піднято Джонатаном Пері.

Нагадаємо, 15 листопада 2017 року Сенат штату Пенсильванія прийняв Резолюцію № 244, якою листопад оголошується місяцем пам’яті жертв Голодомору. У резолюції Сенат визнає, що "85 років тому радянський лідер Йосип Сталін та його тоталітарний режим вчинили геноцид шляхом здійснення штучного голоду, через конфіскацію землі, зерна та тварин в українського народу, внаслідок чого загинуло 10 мільйонів невинних чоловіків, жінок та дітей ".