В Парагваї вшанували пам'ять жертв Голодомору

Новини музею28 лютого 2018

В місті Пласа де Армас (департамент Ітапуа, Республіка Парагвай) відбулось урочисте покладання квітів до меморіального знаку пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, за участі українських дипломатів, парагвайських парламентарів та представників української спільноти Парагваю, повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентинській республіці.

 

25 лютого 2018 року Посол України в Аргентині та Парагваї (за сумісництвом) Юрій Дюдін в рамках робочого візиту до Республіки Парагвай відвідав департамент Ітапуа – місце компактного проживання багаточисельної української діаспори у Парагваї.

 

У церемонії покладання квітів до меморіального знаку пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні на центральній площі міста Пласа де Армас, взяли участь Почесний консул України в Парагваї Андрес Троцюк, депутати Національного конгресу від департаменту Ітапуа, керівники муніципалітету м.Енсарнасьйон та представники української громади. За різними оцінками, в Парагваї проживає 15-20 тисяч етнічних українців.

 

Після цього в Українському клубі міста відбувся урочистий захід. Посол України звернувся до присутніх (понад 100 керівників та членів українських церковних, молодіжних та громадських організацій з різних міст департаменту Ітапуа) з промовою, у якій відзначив важливість збереження традицій українського народу у Парагваї. Ю.Дюдін також повідомив про відзначення у цьому році 100-річчя Української національної революції 1917-1921 років та 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

 

Посол відзначив визнання Парагваєм на державному рівні у 2007 році Голодомору актом геноциду українського народу.