Українці у Ліссабоні організували молебень та мирну ходу для вшанування пам’яті заморених голодом

Новини музею25 листопада 2017

Українці у Лісабоні вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні, – повідомляє офіційний інтернет-ресурс Спілки українців Португалії.


В Монастирі Жеронімуш (Mosteiro dos Jerónimos) відбувся молебень пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, який очолив Преосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький УПЦ Київського Патріархату, а також священники Української Греко-Католицької Церкви та Православної церкви Вселенського Патріархату.


Окрім цього ввечері, 25 листопада 2017 р, було організовано акцію «Мирна хода». В акції взяли участь Посол України в Португалії Інна Огнівець, начальник Управління з питань закордонного українства МЗС України Лариса Дір, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, Координатор Української Греко-Католицької Церкви о. Ілля Фіголь, який разом з священниками УГКЦ відправили панахиду в церкві Santo António.


Подібні заходи проводились не лише у столиці Португалії, а й в інших містах, де є українські громади.


Нагадаємо, Португалія нещодавно, 3 березня 2017 року, на державному рівні визнала Голодомор геноцидом, ухваливши рішення № 233/XIII/2.ª.