Жертв Голодомору вшанували у Мілані

Новини музею26 листопада 2017

26 листопада 2017 року українські спільноти північної Італії зібралися у катедральному соборі Мілану, аби спільно вшанувати пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років, повідомляє прес-служба УГКЦ в Італії

 

Для того, щоб звернути увагу італійської громади та парламенту до проблеми визнання Голодомору геноцидом на державному рівні, Генеральне Консульство України в Мілані організувало ряд заходів, які відбулися в кінці листопада.

 

Участь в заході взяли п. Євген Перелигін та Посол України в Італії, п. Роман Гор’янов,  Генеральний консул України в Мілані.  У приміщенні Консульства була представлена виставка малюнків і скульптур Армандіно Лекка (автора пам'ятника жертвам Голодомору, встановленого в м. Кал’ярі, «Забутий біль – Голодомор»).

 

Після цього розпочалась наукова конференція, участь в якій взяли італійські дослідники Голодомору – Джованна Брогі, науковець, почесний професор Києво-Могилянської академії, Франческа Ломастро, історик, продюсер документального фільму «Голодомор. Забута пам'ять». 

 

Також у Мілані пройшла маніфестація української громади, під час якої учасники на вулицях міста розповідали жителям міста та туристам про події в Україні у 1932-33 роках.