У Донецькій області відкрили виставку про Голодомор

Новини музею25 липня 2019

23 липня 2019 року у селищі Велика Новосілка (Донецька область) було презентовано фотодокументальну виставку «Україна 1932-1933. Геноцид голодом». У відкритті виставки взяв участь в.о. голови Великоновосілківської райдержадміністрації Олександр Алчієв. Матеріали розміщено на другому поверсі Районного культурно-оздоровчого комплексу.
Матеріали виставки охоплюють майже століття, адже Голодомор мав свою передісторію та наслідки. Виставка починається з того, якою була Україна на початку ХХ століття, за 30 років до цієї трагедії, і закінчується розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Автори виставки вважають, що розповідати про Голодомор просто необхідно, адже навіть зараз людство не може тішити себе надією, що новітній Голодомор не повториться. Навпаки, ознаки геноцидів бачимо дедалі частіше у сучасному світі. Свідки злочину та історія Голодомору вчить усіх нас, що варто робити і чого не слід. Відтак – як уникнути  подібних злочинів та протистояти тим, хто їх планує й організовує.

Співорганізаторами виставки виступили: Український інститут національної пам’яті, Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», Міністерство закордонних справ України.
Жителі та гості Великої Новосілки зможуть ознайомитися з експозицією з 23 липня по 2 серпня 2019 року.