Турецькі студенти реалізують дослідницький проект про Голодомор в Україні

Новини музею08 лютого 2019

З ініціативою дослідити Голодомор виступили студенти Близькосхідного університету, повідомляє Укрінформ.

«Ми цікавимося Україною, її історією. Коли дізналися про Голодомор, хотіли знати більше, почали шукати інформацію. Ми не очікували, що це буде настільки непросто. Інформації іноземними мовами, зокрема турецькою, не так вже й багато. Насправді, досить непросто скласти достовірне враження про той період. Позитивним є те, що нещодавно вийшли нові книги, і це дуже важливо», - розповіли студенти про свою роботу.

За дослідження Голодомору в Україні взялися Карделєн Аджар, Фуркан Дургутлу, Волкан Айдинер. Вони не лише досліджують джерела та працюють з архівами, а й спілкуються з спеціалістами ат людьми, які знають про епоху 30-х та слухають їхні спогади. В подальшому студенти мають намір продовжувати наукову роботу над цією темою.

Нагадаємо, що в 2018 році за сприяння посольства України в Анкарі було видано турецькою мовою дві книги про Голодомор: Станіслава Кульчицького «Голодомор в Україні 1932-33 рр. Як? Чому?» та Володимира Василенка «Методологія правової оцінки Голодомору 1932-1933 рр. в Україні як злочину геноциду». Також у грудні в Анкарі відбулася наукова конференція, присвячена 85-й річниці Голодомору 1932-33 років.