Резолюція Європейського парламенту про важливість пам’яті

Новини музею25 вересня 2019

25 вересня 2019 року Платформа європейської пам'яті та сумління оголосила про прийняття  резолюції Європейського парламенту про важливість пам’яті Європи.

Європейський Парламент вшанував жертв усіх тоталітарних та авторитарних режимів та закликав до «спільної культури пам’яті» як способу сприяння стійкості європейців до сучасних загроз демократії.

У сфері освіти ЄП закликав держав-членів ЄС сприяти та підвищувати обізнаність молодого покоління щодо цих питань, включаючи історію та аналіз наслідків тоталітарних режимів у навчальних програмах всіх шкіл ЄС та наголосив на важливості збереження спогадів про минуле, оскільки примирення не може бути без пам’яті.

У сфері правосуддя ЄП нагадує, що нацистський та комуністичний режими здійснювали масові вбивства, геноцид та депортації та спричиняли втрату життя та свободи у ХХ столітті за масштабами небаченими в людській історії.

Платформа європейської пам'яті та сумління (Platform of European Memory and Conscience) — міжнародний проект, покликаний досліджувати діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі в XX столітті та не допустити відновлення тоталітаризму в Європі.

Більше про резолюцію можна дізнатися тут: https://bit.ly/2mGdh5K