Прем`єр-Міністр України Володимир Гройсман відвідав Меморіал жертв Голодомору

Новини музею22 листопада 2017

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман 21 листопада 2017 року з офіційним візитом відвідав Національний музей «Меморіал жертв Голодомору». Його супроводжували Перший віце-прем`єр-міністр України Степан Кубів, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Кістіон, Віце-прем`єр з гуманітарних питань В`ячеслав Кириленко, Міністр культури України Євген Нищук та заступник міністра культури Тамара Мазур. 

Володимир Гройсман ознайомився з експозицією Зали пам`яті, вшанував пам'ять жертв Голодомору, запаливши на Вівтарі пам`яті свічку та поспілкувався з генеральним директором музею Олесею Стасюк. 
Також в ході візиту Прем`єр-міністра було ознайомлено з робочим варіантом проекту будівництва другої черги Меморіального комплексу пам`яті жертв Голодомору – музею, і презентовано концепцію експозиції музею.
 
Володимир Гройсман наголосив на важливості проведення нових досліджень за тематикою Голодомору, поповнення мартирологів жертв злочину Голодомору-геноциду: «… люди які невинно загинули, ми навіть не знаємо їхніх прізвищ, тому потрібно зараз активізувати ці пошуки, актуалізувати списки осіб які загинули від тоталітарного режиму і таким чином відновлювати історичну справедливість, що є дуже важливим не тільки для сьогоднішніх поколінь, але й для поколінь майбутніх».
 
«Українців просто знищували, знищували різними засобами, і я вважаю, що нам потрібно завершити будівництво Комплексу вшанування пам’яті жертв Голодомору, щоб кожен українець, щоб кожна людина, яка відвідує нашу країну, знала про трагедію, знала що ще зовсім недавно, менше сторіччя, ми пережили. І, якщо хтось говорить, що це його не стосується, він є абсолютно не правий», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.