Показ фільму «Левко Лук’яненко. Йти за совістю» у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору»

Новини музею25 серпня 2018

У внутрішньому дворику Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» 24 серпня у День незалежності України відбувся показ фільму «Левко Лук’яненко. Йти за совістю».

У документальному фільмі створеному телеканалом «UA: ПЕРШИЙ» показаний життєвий шлях Героя України Левка Лук’яненка. Дата показу була вибрана не випадково.  24 серпня ц. р. мало б виповнитися 90 років від дня народження одного з «батьків» незалежної України. Саме головний герой фільму є автором Акту проголошення незалежності України.

Тема Голодомору-геноциду для Левка Григоровича була завжди однією із ключових для розуміння процесів які відбуваються в сучасній Україні. Варто відзначити, що Левко Григорович пережив Голодомор-геноцид на Чернігівщині, його сім’я чудом вижила завдяки схованій картоплі. Страшні роки дитинства і юності не зламали Левка Григоровича. Навпаки вони принесли розуміння, що тільки у незалежній Україні можливий розвиток української мови, культури, де українці дійсно будуть господарями на своїй землі.

Цим показом музей започаткував серію кіновечорів просто неба. Наша спроба вийти за стіни музею, підійти ближче до потенційного відвідувача і зацікавити історією України молодь та перехожих була вдалою. Покази фільмів на актуальну суспільну тематику музей буде організовувати і надалі. Про майбутні події в нашому музеї можна дізнатися з анонсів на нашому сайті та сторінках у соціальних мережах.