Директор музею Олеся Стасюк взяла участь у зустрічі членів Платформи європейської пам’яті та сумління

Новини музею07 грудня 2017

28-30 листопада 2017 р. в Вільнюсі (Литва) пройшла щорічна зустріч членів Платформи європейської пам’яті та сумління. В її роботі взяла участь генеральний директор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» Олеся Стасюк, оскільки з 2015 року музей є асоційованим членом цієї організації.

В ході роботи відбулось обрання нового президента Платформи. За результатами голосування ним став доктор Лукаш Камінський – польський історик і президент Інституту національної пам’яті Польщі.

 

До лав Платформи було прийнято Асоціацію колишніх солдатів допоміжних технічних батальйонів Військово-примусових трудових таборів в Празі, Інститут інтеграції переслідуваних людей в Албанії, колишні депортовані з Товариства Бараган та Коледж де Бернардінс (Франція).

 

Тепер Платформа європейської пам’яті та сумління нараховує 57 членів-організацій з 20 країн Європи та Північної Америки.

 

Цьогорічну нараду учасників Платформи приймав Центр вивчення геноциду і опору Литви. Програма зустрічі включала семінар під назвою «Геноцид європейських ромів 1939-1945 рр.», екскурсію до Музею жертв геноциду , що розташовується в колишньому приміщенні КДБ, та до Панярійського Меморіального музею.

 

« Під час зустрічі мала можливість поспілкуватись з колегами з різних установ, які теж працюють з пам’яттю та сумлінням, щодо спільних проектів та заходів на наступний рік, присвячених 85-тим роковинам пам’яті жертв Голодомору». – по поверненню поділилася новинами для Меморіалу жертв Голодомору Олеся Стасюк.