Олег Сенцов нагороджений премією Платформи європейської пам’яті та сумління

Новини музею18 листопада 2018

14 листопада 2018 року в Любляні під час міжнародної конференції "Темний бік місяця: боротьба з тоталітарним минулим - конфронтації та роздуми" було оголошено переможця щорічної премії Платформи європейської пам’яті та сумління, якою нагороджуються люди, які борються проти тоталітаризму, за ідеали демократії, основні права та свободи людини та верховенство права, повідомляє прес-служба Платформи.


Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» номінував на отримання премії Олега Сенцова. Члени "Платформи" проголосували за українського режисера, визнаючи його особисту сміливість, боротьбу та жертви за підтримку фундаментальних демократичних цінностей та свобод після його демонстраційного суду в Російській Федерації. 

«Присвоюючи цю премію, Платформа хоче висловити свою повагу та підтримку громадянину України пану Сенцову, якого Платформа вважає з моменту його затримання в травні 2014 року політичним в’язнем у Російській Федерації. Платформа вимагає його негайного звільнення», - йдеться в повідомленні.

 

Премія була передана Послу України в Словенії Михайлу Бродовичу.