Навчальний фільм про Голодомор для Донеччини

Новини музею27 жовтня 2017

Як було заплановано, 26 жовтня 2017 року Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» презентував освітянам та музейникам Донеччини навчальний фільм «Територія Голодомору : пам'ять невмируща» в місті Краматорськ.
 

Захід відбувся у Краматорській міській публічній бібліотеці. Відвідувачі заходу цікавилися  питаннями висвітлення проблематики Голодомору для різних вікових категорій дітей та особливостями процесів Голодомору на  Донбасі. Після показу та обговорення всі гості отримали примірник фільму в подарунок, що допоможе їм у викладанні історії геноциду української нації 1932-1933 рр. 

Кінострічка піднімає питання відповідальності преси у висвітленні чи приховуванні злочинів. Фільм дає відповідь на питання: «Чому світ так довго не знав про Голодомор?». Фільм, орієнтований на шкільну аудиторію та рекомендований до використання під час уроків історії, було створено Канадським Музеєм Прав Людини в співпраці з  Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору».

Наступна презентація вже сьогодні -  27 жовтня в Сіверодонецьку.   На сторінці сайту музею "Навчальний фільм "Територія Голодомору: память невмируща" інформація про презентації, які відбулися раніше.

Для отримання навчальними закладами України диску з фільмом просимо звертатися до Меморіалу жертв Голодомору за контактами: memoholod@ukr.net , 044 254-45-12