Музей Голодомору взяв участь в Міжнародному конгресі україністів

Новини музею27 червня 2018

25 - 27 червня ц.р. в Києві проходив ІХ Міжнародний конгрес україністів, організований Міжнародною асоціація україністів.

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» передав організаторам конгресу 150 примірників збірника матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Голодомор 1932-1933 років: втрати української нації», яка проходила 4 жовтня 2016 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Головний зберігач фондів НМ «Меморіал жертв Голодомору» Ніна Лапчинська взяла участь у роботі круглого стола «Причини, перебіг та наслідки Голодомору 1932–1933 років: до 85-ї річниці трагедії», який пройшов в рамках конгресу. Представниця музею виступила з доповіддю «Історичні джерела про фрагментацію української нації внаслідок Голодомору на Сході України».

Нагадаємо, Музей взяв участь у Міжнародній конференції «Штучні голоди в Україні ХХ століття»

Довідково

Міжнародна асоціація україністів заснована 1989 року в Італії. Головне завдання цієї асоціації – сприяння відновленню  та розвиткові українознавства, збереження пам’яток історії та культури, поширення знань про культуру і науку українського народу в світі, координація діяльності національних асоціацій в різних країнах.