Міжнародна акція «Запалімо свічку пам’яті!» у Молдові

Новини музею08 листопада 2018

2 листопада 2018 року Міжнародна акція до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!» відбулася у м.Бельці (Республіка Молдова), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Акція була проведена в «Українському домі», за участі співробітників Консульства України в м.Бельці, представників Спілки українців Молдови «Заповіт – Renaştere», учнів та вчителів гімназії з поглибленим викладанням української мови № 9 (м.Бельці), студентів та викладачів Бельцького державного університету ім. Алеку Руссо та небайдужих мешканців м.Бельці.

У ході виступу консул-керівник О.В.Євдокімов привернув увагу присутніх до причин та наслідків, які спричинила одна із найжахливіших трагедій сучасності. Закликав підростаючі покоління пам’ятати історію з метою недопущення подібної трагедії у майбутньому.

Особливу увагу присутніх було привернуто до кількості загиблих дітей, які не змогли пережити ці трагічні події,  пам'яті яких присвячена цьогорічна акція.

В рамках заходу була відслужена панахида за померлими, яку провів настоятель Української греко-католицької громади “Покрови Пресвятої Богородиці”, отець Роман Поправка.

Під час панахиди було зачитано імена дітей з мільйонів загиблих у результаті одного з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Учасники акції вшанували пам’ять безневинних жертв Голодомору хвилиною мовчання.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору