Меморіал презентував для освітян Одещини навчальний фільм про Голодомор

Новини музею27 вересня 2017

Вчителі історії шкіл Одеси стали наступними, хто побачив навчальний фільм «Територія Голодомору : пам'ять невмируща». Презентація відбулась 27 вересня 2017 року в Одеському історико-краєзнавчому музеї за участі представників управління культури Одеської ОДА, яке запросило понад 80 викладачів, та преси. 

 

12-хвилинний фільм орієнтований на шкільну аудиторію і рекомендований до використання під час вивчення теми Голодомору. Увага глядача звернена до таких важливих питань:

Нагадуємо, фільм було створено Канадським Музеєм Прав Людини в співпраці з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». 

 

Після перегляду кінострічки та обговорення кожен вчитель отримав примірник фільму в подарунок.  Візуальні матеріали урізноманітнюють шкільні уроки і полегшують учням розуміння важкої теми Голодомору.

 

В планах музею – проведення подібних презентацій-зустрічей у Миколаєві (28 вересня), Запоріжжі (5 жовтня), Дніпрі (4 жовтня), Чернігові, Сіверодонецьку та Краматорську і Києві. Ще раніше диски з фільмом отримали освітяни Львова, де презентацію провели у співпраці з Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія Терору».

 

Для отримання навчальними закладами України диску з фільмом просимо звертатися до Меморіалу жертв Голодомору за контактами: memoholod@ukr.net , 044 254-45-12

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» щиро дякує Одеському історико-краєзнавчому музею за допомогу і партнерство в організації заходу.