Меморіал презентував для освітян Харківщини навчальний фільм про Голодомор

Новини музею18 вересня 2017

В 2017 році Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» реалізовує проект з поширення серед вчителів історії шкіл України навчального фільму «Територія Голодомору: пам'ять невмируща».

 

Фільм було створено музеєм в співпраці з Канадським Музеєм Прав Людини (Вінніпег, Канада) як інтерактивний матеріал, який вчителі зможуть використовувати на уроках історії, щоб наочно і предметно полегшити сприйняття складної теми школярами.

 

На прикладі історії геноциду української нації – Голодомору – в 12-хвилинному фільмі досліджено роль і функції засобів масової інформації, які можуть як зламати мовчання навколо злочину, так і сприяти створенню інформаційного вакууму, який приховує або спотворює правду.

 

18 вересня 2017 року завідувачка Науково-експозиційного відділу Меморіалу жертв Голодомору Яна Гринько провела презентацію навчального фільму для викладачів історії шкіл м. Харкова та області на базі Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова. Після перегляду фільму близько 50 гостей отримали  фільм на DVD в подарунок для подальшого використання під час уроків історії.

 

Захід підтримав  Департамент освіти та науки Харківської ОДА

Дана кінострічка орієнтована на шкільну аудиторію і рекомендована до використання під час вивчення теми Голодомору в школах.

В планах музею – проведення подібних презентацій-зустрічей у Полтаві (19 вересня), Одесі (27 вересня), Миколаєві (28 вересня), Запоріжжі (5 жовтня), Дніпрі (4 жовтня), Чернігові, Сіверодонецьку та Краматорську. Ще раніше диски з фільмом отримали освітяни Львова, де презентацію провели у співпраці з Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія Терору».

 

Для отримання навчальними закладами України диску з фільмом просимо звертатися до Меморіалу жертв Голодомору за контактами: memoholod@ukr.net , 044 254-45-12