Літургія у французькому Ліоні приурочена роковинам Голодомору-геноциду визнана найкращою франко-українською ініціативою у регіоні

Новини музею01 березня 2019

Відправа за жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в катедрі Івана Хрестителя в Ліоні незалежним публічним голосуванням визнана найкращою регіональною франко-українською ініціативою минулого року, повідомляє ресурс lyonukraine.

18 листопада 2018 року Владика Борис Ґудзяк очолив Божественну Літургію з нагоди поминання 85-ліття Голодомору. З ним співслужив владика Давид Мотюк, єпарх Едмонтонський, головний вікарій єпархії святого Володимира о. Михайло Романюк та настоятель місцевої парафії УГКЦ о. Андрій Морквас.

Проповідував під час літургії архієпископ Ліону кардинал Філіп Барбарен.

Спільний хор катедри Святого Володимира Великого в Парижі і ліонської української громади супроводжував літургію співом.

Вперше за часів незалежності українці молилися в головному католицькому храмі Ліону. Востаннє така нагода була під час святкування 1000-ліття Хрещення Русі-України.

Представники Асоціації «Ліон-Україна» планують вручити нагороду Владиці Борису Ґудзяку у травні цього року під час його візиту до Франції.