Книга про Голодомор отримала золоту медаль престижної премії для видавців

Новини музею05 травня 2019

Книга «Holodomor: Silenced Voices of the Starved Children» («Голодомор. Приглушені голоси голодуючих дітей») Лесі Мельничук з Австралії отримала золоту медаль у категорії «Європейський регіон, найкраще у документальній, науковій літературі» премії Independent Publisher Book Award 2019 (IPPY Awards).

«Золото: "Holodomor: Silenced Voices of the Starved Children" Лесі Мельничук і Філа Вебстера, видавництво Carina Hoang Communications», - зазначається у розміщеному на сайті  переліку  переможців 2019 року.

«Насправді те, що я досліджувала, - це історія нашої маленької української громади в Перті (Західна Австралія). Чому ми не знали про це? Чому ми не говорили про це? Чому світ не говорив про це? Чому цей епізод історії не вивчали студенти поряд з історією Голокосту? Те, про що я дізналася, було руйнівним голодом, принесеним Сталіном українському народу, до якого, на мою думку, можна справедливо вживати слово геноцид» - зазначає у передмові до книги головний редактор Леся Мельничук.

Нагадаємо, книгу «Голодомор. Приглушені голоси голодуючих дітей» 25 листопада 2018 року презентували у столиці штату Західна Австралія місті Перт.