Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з Міністром із регіональної співпраці Держави Ізраїль питання визнання Голодомору

Новини музею01 березня 2018

Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з Міністром із регіональної співпраці Держави Ізраїль Цахі Ханегбі обговорили питання визнання Державою Ізраїль Голодомору 1932 – 1933 років геноцидом українського народу, повідомляє прес-служба Уряду.

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила представників Держави Ізраїль, що Уряд України схвалив «План заходів на 2017-2018 роки, пов'язаний з 85-річчям Голодомору 1932-1933 років в Україні».

 

«Практично нема жодної української сім’ї, яку б не торкнулася ця жахлива трагедія. Визнання Голодомору як акту геноциду проти українського народу дуже важливе для України. Багато країн світу вже визнали цю трагедію геноцидом. Українська сторона сподівається, що Ізраїль теж визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу», - зазначила Віце-прем’єр-міністр.

 

Вона додала, що Україна продовжує досліджувати ці трагічні сторінки своєї історії і сприяє вивченню цієї теми та поширенню інформації про неї. Вона розповіла про останню книгу відомої американської письменниці Енн Еплбаум «Червоний голод» та запросила Міністра відвідати музей Голодомору в Києві.

 

Нагадаємо, після візиту до Меморіалу жертв Голодомору депутат Кнесету Акрам Хасон  вніс на розгляд парламенту Держави Ізраїль законопроект про визнання Голодомору 1932 – 1933 років геноцидом українського народу.