Інститут дослідження Голодомору взяв участь у семінарі-конференції

Новини музею04 вересня 2019

3 вересня 2019 року у Львові в Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» відбувся семінар-конференція «Голодомор 1932-1933 рр.: краєзнавчий контекст. Проблеми дослідження та суспільного розуміння». Метою заходу було розширення знань про причини та сутність політики тоталітарного сталінського режиму щодо української державності та українського селянства у 1932-1933 роках, збереження пам’яті про національну трагедію, налагодження комунікації та співпраці між представниками музеїв у контексті культурного діалогу. У заході взяли участь співробітники Інституту дослідження Голодомору (Київ), Дніпропетровського національного історичного музею та Луганського обласного краєзнавчого музею.

Інститут дослідження Голодомору (Київ):

Катерина Лук’янець, старша наукова співробітниця відділу дослідження політико-правових аспектів Голодомору-геноциду. Тема доповіді: «Газети Чернігівщини 1930-х років: джерелознавчий та краєзнавчий аспект».

Наталя Романець, професорка кафедри історії України та правознавства Криворізького державного педагогічного університету, старший науковий співробітник Інституту дослідження Голодомору. Тема доповіді: «Голодомор 1932-1933 рр. на Дніпропетровщині: динаміка, основні тенденції дослідження».

Ігор Якубовський, заступник директора Інституту дослідження Голодомору. Тема доповіді: «Інститут дослідження Голодомору: сьогодення і перспективні напрямки діяльності».

Дніпропетровський національний історичний музей (ДНІМ):

Юрій Фанигін, заступник директора з обміну і збереження музейних цінностей ДНІМ. Тема доповіді: «Методи та засоби відображення Голодомору 1932-33 років у експозиції ДНІМ як фактор соціального розуміння проблеми».

Дмитро Романчук, старший науковий співробітник ДНІМ. Тема доповіді: «Канібалізм в часи Голодомору за матеріалами із фондів ДНІМ».

Луганський обласний краєзнавчий музей:

Маргарита Мартиненко, заступник директора з наукової роботи Луганського обласного краєзнавчого музею. Тема доповіді: «Ставлення керівництва області до подій 1932-1933рр. на Луганщині (за архівними документами)».

Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору».

Юрій Коденко, науковий співробітник Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Тема доповіді: «Голодомор 1932-1933 рр. на Луганщині: регіональні аспекти дослідження».