Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями сприятиме вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Новини музею13 лютого 2018

12 лютого 2018 року на 10 засіданні Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями було прийнято рішення продовжувати вживати заходів на знак пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомляє прес-служба МЗС України. 

 

Рада підтримала ініціативу Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ єпископа Богдана Дзюраха щодо акції з надання символічної допомоги країнам Африки та Азії, які найбільше потерпають від голоду. Переживши трагедію умисного знищення українського селянства, коли тоталітарний режим нав’язав світові замовчування фактів масового знищення голодом, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору, надаючи допомогу населенню інших країн, яке потерпає від голоду. «Не плач, а дій! Байдужість вбиває!» - під таким гаслом планується залучити до акції не лише офіційні структури, а й громадянське суспільство і всіх небайдужих громадян в Україні та закордонних українців.