Екскурсія для студентів-музейників

Новини музею03 жовтня 2019

3 жовтня Музей Голодомору відвідала група студентів-магістрів, які навчаються на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Музеєзнавство, пам’яткознавство».

Освітня програма орієнтована на підготовку фахівців, які мають поглиблені знання, вміння та практичні навички, пов’язані з діяльністю музейних та пам’яткоохоронних установ, і можуть на високому професійному рівні вирішувати задачі практичного та аналітичного характеру. Навчання магістрів музеєзнавства, пам’яткознавства базується на тому, що у студента мають сформуватись не тільки знання про специфіку функціонування музейних та пам’яткоохоронних закладів та досвід провідних установ України та світу, але й необхідні професійні навики, що забезпечується значною кількістю практичних занять в навчальному плані та проходженням музейної практики.

Студенти ознайомилися з особливостями роботи Музею Голодомору, групами відвідувачів і особливостями роботи з ними. Майбутніх музейних працівниців, також зацікавили перспективні напрямки дослідження з історії Голодомору-геноциду і можливості їх втілення в проєктах пов’язаних із збереженням історичної пам’яті.