Музей Голодомору відвідала колега з «Німецько-російського музею Берлін-Карлсхорст»

Новини музею09 вересня 2019

У п’ятницю 6 вересня Національний музей Голодомору-геноциду відвідала Мірген Гургес - співробітниця  відділу освітніх програм  «Німецько-російського музею Берлін-Карлсхорст».

Гостя музею прослухала екскурсію про історію Голодомору, оглянула територію музею, алею «чорних дошок», площадку будівництва ІІ черги музею та вшанувала пам’ять жертв Голодомору.

Оскільки обидва музеї працюють з проблемами історичної травматичної пам’яті, збереженням, презентацією та інтерпретацією цього травматичного для суспільства досвіду, то колегу  з Німеччини найбільше цікавили методи роботи нашого музею з різною віковою аудиторією. Обговорювали завдання освітніх програм, типи освітніх занять та їх особливості. Пані Мірген Гургес була вражена тим,  що з такою складною темою як Голодомор наш музей починає знайомити дітей уже з початкової школи, адже німецький музей пропонує відвідувати основну експозицію та освітні програми дітям лише з 9-го класу. Найбільше зацікавив її досвід проведення майстер-класів з виготовлення свічки, пам’ятного значка, що дозволяють навіть самим найменшим дізнатися про Голодомор, не травмуючи психіку дітей.

На завершення зустрічі музейні працівники обмінялися музейними брошурами та книгами з висвітленням тематики музеїв.