До музею завітали представники норвезької громадської організації

Новини музею19 квітня 2019

19 квітня 2019 р. Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» відвідали члени норвезької громадської організації «Support to the people of Ukraine» П’єр-Кааре Холдал, а також Ольга Самарська. Вони запропонували співпрацю у справі поширення інформації серед норвежців щодо подій 1932-1933 років в Україні, адже Королівство Норвегія досі не визнало Голодомор геноцидом українського народу. Разом з тим, гості попросили документи для підготовки відповідної дипломатичної резолюції, яку має розглянути уряд Норвегії. Найближчим часом усі необхідні документи буде зібрано та передано. 

Представники громадської організації висловили намір щодо спільного проведення у листопаді 2019 р. в м. Осло Міжнародної конференції, де було б представлено різні напрями досліджень теми Голодомору, а також інші українсько-норвезькі та українсько-шведські культурні проекти.

Слухаючи екскурсію, гості цікавились різними фактами та деталями історичних подій, що розгорнулись на теренах України в 1932-1933 роках. Їх надзвичайно вразив рівень жорстокості та цинізму, що панував в той час. На завершення вони вшанували пам'ять жертв Голодомору, запаливши свічки на Вівтарі пам’яті.