Делегація МВС у Вашингтоні вшанувала жертв Голодомору

Новини музею16 квітня 2018

16 квітня ц.р. представники Міністерства внутрішніх справ України, які прибули до столиці США в рамках офіційного візиту, вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні біля однойменного Меморіалу, повідомляється на Фейсбук-сторінці першого заступника голови Національної Поліції України В’ячеслава Аброськіна.

«Разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим перебуваю у складі офіційної делегації у США. Вчора у Вашингтоні відвідали Меморіал жертвам українського Голодомору-Геноциду 1932-1933 років та поклали символічний букет з колосків.

Стоячи біля Меморіалу і дивлячись на зображення колосків тут у Вашингтоні, згадав слова своєї бабусі з Вінниччини про те, як у далеких 30-х роках НКВС забирали останнє зерно, прирікаючи на голодну смерть й старих, й малих.

Вдячний нашій українській діаспорі та Конгресу США за ініціативу та рішення про розташування в місці, яке знаходиться поряд з Капітолієм. Тепер тисячі громадян, проходячи повз, щодня звертають увагу на Меморіал, знайомляться з трагічними періодами історії України й через покоління пройде ім’я ката та пам’ять про мільйони замордованих невинних людей» - зазначив В’ячеслав Аброськін.